Tort cu nuca

de Dea_Dea in Torturi, 19 Mai 2014 | 9408 vizualizari

 

Foarte foarte bun!

 

INGREDIENTE

BLAT :

  • 6 oua
  • un praf de sare
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 6 linguri nuca macinata
  • 5 linguri faina
  • un praf de copt Dr.Oetker

CREMA:

  • 500 ml lapte
  • 5 linguri zahar
  • esenta de vanilie Dr.Oetker
  • 5 linguri amidon Gustin (Dr.Oetker)
  • 100 gr miez de nuca
  • 2 linguri zahar pentru caramelizat
  • 250 ml frisca lichida

SIROP:

  • 200 ml apa
  • 2 linguri zahar
  • esenta de rom Dr.Oetker.

DECOR:

  • 200-250 ml frisca lichida batuta
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu nuca:

Blat: Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana devin lucioase, adaugam galbenusurile frecate cu uleiul. Adaugam nuca macinata si amestecam cu o spatula, la final adaugam faina amaestecata cu praful de copt si omogenizam. Punem in tava(20x30) cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la foc potrivit 35-40 min. Scoatem blatul si il lasam la racit.  

Crema: Topim cele 2 linguri de zahar si il intindem pe foaie de copt in strat subtire si lasam la racit. Miezul de nuca il maruntim. 400 ml lapte cu zaharul si esenta de vanilie il punem la foc , iar celelalte 100 de ml lapte le folosim pentru a dizolva amidonul. Cand laptele de pe foc clocoteste turnam amidonul si amestecam continuu pana se ingroasa si lasam la racit. Batem frisca si incorporam in crema rece, apoi adaugam miezul de nuca si zaharul topit macinat sau maruntit.

Sirop: In apa se dizolva zaharul si se adauga esenta de rom.  

Asamblare: Blatul se taie in 3 ( 2 taieturi). Se insiropeaza o parte din blat, punem jumatate de crema, blar insiropat, crema, blat iar deasupra il imbracam in frisca.

TIPS-URI

1

Se poate inlocui nuca cu alune.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort egiptean